Dermatix, silikonski gel - 6g

Proizvajalec
Meda

Medicinski pripomoček

Dermatix je silikonski gel za lokalno uporabo, učinkovit v preprečevanju in negi hipertrofičnih brazgotin ter keloidov, ki nastanejo po poškodbi, opeklini ali kirurškem posegu (npr. carski rez, operacija žolčnih kamnov, plastične operacije...). Z uporabo Dermatixa brazgotine postanejo mehkejše in bolj gladke, zmanjša se povečana pigmentacija kože ter srbečica, ki sta pri brazgotinah pogosto prisotni.

Ključni poudarki
Prednosti Dermatixa in njegova učinkovitost: Dermatix je prozoren in brez vonja, na Dermatix lahko nanašate kozmetične izdelke, nanaša se enostavno in brez bolečin, primeren je za občutljivo kožo, uporablja se ga lahko tudi pri otrocih, je samosušilen in na koži ustvari neviden film, uporablja se tako pri starih kot svežih brazgotinah, omogoča elastično zaščito brazgotine, nanaša se dvakrat dnevno kot del dnevne rutine, idealen je za uporabo na neravni površini brazgotin in gibljivih delih telesa (pregibi, lice), neposreden in stalen stik s kožo mu omogoča večjo učinkovitost, ne pride do maceracije (bledica, vlažnost in nagubanost kože kot pri dolgotrajni uporabi obliža).
Uporaba
Gel nanašamo dvakrat dnevno v zelo tankem sloju na poškodovano površino šele ko se je rana popolnoma zacelila: kožo očistimo z blagim milom, izperemo in posušimo brez brisanja z nežnimi gibi nanesemo zelo tanek sloj gela na poškodovano površino pustimo, da se suši na zraku 4 do 5 minut če se Dermatix v tem času ne posuši, je sloj predebel. Višek je potrebno odstraniti in pustiti, da se posuši do konca Priporočljivo je, da gel Dermatix uporabljate vsaj dva meseca. Ob daljši uporabi so pričakovana nadaljnja izboljšanja.
Opozorila
Dermatix gela ne smemo nanašati na svežo, odprto ali inficirano rano Dermatix gel ne sme priti v stik s sluznico ali očmi Dermatix gela ni priporočljivo uporabljati skupaj z antibiotičnimi ali drugimi pripravki za lokalno uporabo na koži Če se Dermatix gel ne posuši popolnoma, lahko postane zrnat Dermatix gel hranite izven dosega otrok Dermatix gel hranite na temperaturi do 25°C Možni neželeni učinki gela Dermatix: Zelo poredko lahko gel povzroči rdečico, bolečino ali vzdraženo kožo. V tem primeru se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
 
Powered by Phoca Cart